Πώς θα έλθω

Ακτοπλοϊκώς η πρόσβαση στο νησί της Σαντορίνης γίνεται με δρομολόγια κυρίως από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και από τα λιμάνια των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.
Η σύνδεση με το λιμάνι του Πειραία γίνεται είτε με συμβατικά πλοία, με καταμαράν ή και High-Speed. Ο χρόνος ταξιδιού με τα συμβατικά πλοία δεν ξεπερνά τις οκτώ ώρες, ενώ με τα ταχύτερα High-Speed τις πέντε ώρες.
Η συχνότητα των δρομολογίων εξαρτάται κυρίως από την τουριστική περίοδο, και πάντως για τους μήνες από Ιούνιο μέχρι και Αύγουστο τα δρομολόγια είναι πάρα πολύ συχνά. Οι τιμές εξαρτώνται από την επιλογή του πλοίου την χρονική περίοδο που θα γίνει το ταξίδι και το πόσο νωρίτερα θα γίνει η κράτηση των εισιτηρίων.

Αεροπορικώς καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου το νησί συνδέεται με το Διεθνή Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος (Αθηνών) με δύο δρομολόγια καθημερινώς.
Η πτήση διαρκεί περίπου 35 με 40 λεπτά. Την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο η συχνότητα των δρομολογίων είναι πολύ μεγάλη και στο νησί καταφθάνουν και Charter από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ από την Σαντορίνη γίνονται πτήσεις προς Μύκονο και την Κρήτη. Με τον Διεθνή Αερολιμένα Μακεδονία (Θεσσαλονίκης) υπάρχει σύνδεση μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.


Scroll to top