Πως θα μετακινούμαι   

Το κέντρο μετακινήσεων του νησιού είναι φυσικά η πρωτεύουσα Φηρά. Από την κεντρική πλατεία ξεκινούν και καταλήγουν όλα τα δρομολόγια στους  οικισμούς του νησιού. Τα λεωφορεία είναι καινούργια και σύγχρονα.  Το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε καλή γενικά κατάσταση και προς κάθε οικισμό, στις διασταυρώσεις δεν υπάρχουν φανάρια προσέξτε όμως διότι η μεγάλη ταχύτητα δεν ενδείκνυται. Στους δρόμους σπάνια υπάρχουν πινακίδες με τις ονομασίες τους και αριθμοί, έτσι ο προσανατολισμός είναι δύσκολος. Στο νησί υπάρχουν αρκετά ταξί που επαρκούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού αλλά κυρίως των τουριστών. Υπάρχουν επίσης αρκετές εταιρίες ενοικίασης οχημάτων, όπου μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητα μηχανές και τις πολύ δημοφιλείς γουρούνες που την τουριστική περίοδο μοιάζουν να καταλαμβάνουν το νησί.

Από και προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων προς και από τα Φηρά που συνήθως είναι συγχρονισμένα με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των πλοίων και των αεροπλάνων, ώστε να εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Αν η τσέπη σας το "επιτρέπει" η πρόταση μας είναι η ενοικίαση οχήματος, ώστε να έχετε μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις μετακινήσεις σας και να κερδίσετε περισσότερο χρόνο για να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη.
Scroll to top