Ταξιδιωτικές συμβουλές

ΝΟΜΙΣΜΑ
Το νόμισμα σε όλη την Ελληνική επικράτεια είναι από το 2002 το ευρώ (EUR). Κυκλοφορούν τα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 και τα κέρματα 1, 2, 5, 10, 20 ,50 λεπτών καθώς και 1, 2 ευρώ.

ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ
Η Ελλάδα είναι 2 ώρες μπροστά (GMT +2) κατά τους χειμερινούς μήνες Οκτώβριο-Μάρτιο και 3 ώρες μπροστά (GMT +3) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Μάρτιο-Οκτώβριο από την ώρα Γκρίνουιτς.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι εναλλασσόμενο στα 220-250 Volts.

ΚΛΙΜΑ
Το κλίμα στην Σαντορίνη είναι ήπιο και εύκρατο, με βροχές τον Χειμώνα και ζέστη τα καλοκαίρια. Τους καλοκαιρινούς μήνες φυσούν τα γνωστά μελτέμια που βοηθούν στην πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στο νερό της Σαντορίνης που είναι κατάλληλο για το πλύσιμο δοντιών και για μπάνιο όμως έχει πολλά άλατα και δεν είναι πόσιμο,γι'αυτό προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό για πόση. Εξαίρεση αποτελεί η Οία που το νερό της βρύσης είναι προϊόν αφαλάτωσης και είναι πόσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι τράπεζες στην Σαντορίνη λειτουργούν από τις 8 π.μ. - 2 μ.μ. για συναλλαγές με το κοινό με εξαίρεση την Παρασκευή που λειτουργούν μέχρι τις 2.30 μ.μ.
Σε όλο το νησί υπάρχουν ΑΤΜ που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν στις συναλλαγές σας.

ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Για την διασύνδεσή σας στο Internet στη Σαντορίνη δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα, καθώς υπάρχουν internet cafe αλλά και συνδέσεις στα περισσότερα ξενοδοχεία και καφετέριες. Στην Οία λειτουργεί ασύρματο δωρεάν δίκτυο στο χώρο της πλατείας που είναι η αφετηρία των λεωφορείων.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Ταχυδρομικά καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) υπάρχουν στα Φηρά, στο Εμπόρειο και στην Οία, ενώ ταχυδρομικά πρακτορεία υπάρχουν στον Πύργο, στο Καμάρι και στην Περίσσα. Γραμματοκιβώτια υπάρχουν σε κάθε οικισμό.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Εφημερίδες φτάνουν στο νησί από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και πωλούνταν από πρακτορεία στα Φηρά, στην Οία, στο Εμπορείο κλπ.

 


Scroll to top