Πως θα μετακινούμαι

Το κέντρο μετακινήσεων του νησιού είναι φυσικά η πρωτεύουσα τα Φηρά. Από την κεντρική πλατεία ξεκινούν και εκεί καταλήγουν όλα τα δρομολόγια για τους οικισμούς του νησιού.

Τα λεωφορεία είναι καινούργια και σύγχρονα. Από και προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων προς και από τα Φηρά που συνήθως είναι συγχρονισμένα με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των πλοίων και των αεροπλάνων, ώστε να εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Στο νησί υπάρχουν αρκετά ταξί που επαρκούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού αλλά και των τουριστών.

Αν η τσέπη σας το "επιτρέπει" η πρόταση μας είναι η ενοικίαση οχήματος, ώστε να έχετε μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις μετακινήσεις σας και να κερδίσετε περισσότερο χρόνο για να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη.
Υπάρχουν αρκετές εταιρίες ενοικίασης οχημάτων, όπου μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητα, μηχανές και τις πολύ δημοφιλείς γουρούνες που την τουριστική περίοδο μοιάζουν να καταλαμβάνουν το νησί.


Προσοχή
Στους δρόμους σπάνια υπάρχουν πινακίδες με οδούς και αριθμούς, έτσι ο προσανατολισμός είναι δύσκολος. Το οδικό δίκτυο βρίσκεται γενικά σε καλή κατάσταση, όμως στις διασταυρώσεις δεν υπάρχουν φανάρια γι'αυτό χρειάζεται προσοχή και η μεγάλη ταχύτητα δεν ενδείκνυται.


Scroll to top