Οία   

Στη βόρεια μεριά του νησιού βρίσκεται ο χαρακτηρισμένος ως διατηρητέος οικισμός της Οίας. Το καστέλι του Αγίου Νικολάου εξελίχτηκε σε ένα υπέροχο οικισμό με υπόσκαφτα σπίτια, σπίτια δηλαδή που είναι μέσα στον βράχο. Υπάρχουν και αντίστοιχα υπόσκαφτα συγκροτήματα που μπορούν να φιλοξενήσουν τον επισκέπτη. Ο οικισμός είναι κτισμένος σε υψόμετρο 350μ. και τα σπίτια του αγκαλιάζουν την καλδέρα εντυπωσιακά και κρέμονται κολλημένα πάνω στον βράχο.

Πρώτα από όλα πρέπει να αναφερθούμε στο παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμα της Οίας. Είναι χαρακτηριστικό πως επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου επισκέπτονται την Σαντορίνη μόνο και μόνο για να απολαύσουν το θέαμα του ηλιοβασιλέματος στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Υπάρχει συγκεκριμένο σημείο στο οικισμό που μας δίνει την καλύτερη δυνατή θέα στα χρώματα που δίνει ο κατακόκκινος πυρωμένος ήλιος όταν βυθίζεται στη θάλασσα.

Μετά από αυτές τις εικόνες δεν χρειάζεται να αναλυθεί για πoιο λόγο η Οία χαρακτηρίζεται ένας ρομαντικός προορισμός.Παράλληλα με την καλδέρα υπάρχει ένα σοκάκι αλλά και τα κάθετα σε αυτό που έχει τα εμπορικά καταστήματα  όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει τα ψώνια του και να αγοράσει τα αναμνηστικά του.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα υπέροχο γεύμα στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχή και να "καταλήξει" σε ένα  ρομαντικό ή όχι μπαράκι που θα τελειώσει διασκεδάζοντας την μέρα του. Οι πιο κοντινές παραλίες στην Οία είναι το Αμμούδι ή Αρμένι αλλά και η παραλία Κολούμπος.


Photos

Slide 1
Photo: 1/8 Flickr: ville_v
Slide 4
Photo: 4/8 Flickr: ville_v
Slide 5
Photo: 5/8 Flickr: ville_v
Slide 6
Photo: 6/8 Flickr: ville_v
Slide 7
Photo: 7/8 Flickr: ville_v
Slide 8
Photo: 8/8 Flickr: -Giep-Scroll to top